Acer Swift 3 review

De Acer Swift 3 is in meerdere configuraties leverbaar. Deze laptop met 14” scherm ligt wat betreft prijs in de lagere middenklasse. Het is daarmee geen budget laptop maar wel een Windows computer die veel waar voor je geld biedt ondanks de lichtgewicht behuizing.

Beoordeeld met een 9/10
N
Lichtgewicht en krachtig
N
Voordelige prijs
N
Een echte all-rounder

Conclusie: Acer Swift 3 dé laptop voor jou?

Als je geen professioneel video editor, beeldbewerker of fanatiek gamer bent dan is de Acer Swift 3 zeker een goede keuze. De scherpe prijs doet niet af aan de kwaliteit. Bij een laptop wil je vooral een systeem dat eenvoudig mee te nemen is, solide is gebouwd en niet zo snel weer aan het stopcontact moet. In al deze opzichten is de Swift 3 een geslaagde toevoeging aan het assortiment van Acer.

Acer Swift 3 voor een scherpe prijs

Als je kiest voor de goedkoopste laptops dan loop je al snel tegen kleine en grote problemen op. De Acer Swift 3 is niet heel goedkoop maar levert in deze prijsklasse veel ‘bang for your buck’. Het is vooral de stevige constructie met staal en aluminum die opvalt. Het toetsenbord heeft een goede travel (typt lekker dus) en je kunt het systeem met je vinger ontgrendelen. Gezichtsherkenning is niet aanwezig maar dat is geen groot gemis.

Acer Swift 3 goede batterijduur

Met ruim 12 uur onder standaard condities mogen we stellen dat de Swift 3 een krachtige accu heeft. Dit is niet alleen het resultaat van een grote batterij met veel capaciteit maar ook zeker dankzij het goede energiebeheer. Als je standaard applicaties gebruikt dan zal de processor het rustig aan doen zodat je urenlang draadloos kunt werken.

Acer Swift 3 hoge kwaliteit beeldscherm

Het Full-HD scherm met 1920×1080 pixels resolutie is een genot om naar te kijken in dit bescheiden 14” formaat. Het contrast is goed, de kleuren zijn verzadigd en de glare valt reuze mee. Je kunt er comfortabel jouw favoriete films en series op kijken. De grafische kaart is niet gemaakt voor intense games maar bijvoorbeeld een ‘zoek de voorwerpen’ spelletje is een koud kunstje op dit laptop scherm.

Acer Swift 3 snelle schijf

De SSD schijf draait als een tierelier maar je hoort er weinig van. De snelheid is heel goed wat naast het interne geheugen van groot belang is voor een vlotte werking. De Acer Swift 3 heeft naast de SSD ook meerdere aansluitingen voor randapparatuur. Een SD-kaartslot ontbreekt maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de Thunderbolt aansluiting. De stroomaansluiting zit gelukkig niet in de weg wat bij sommige laptops wel het geval is. Dat de Windows installatie een groot deel van de SSD in beslag neemt is wel jammer.

Acer Swift 3 luidsprekers zijn matig

We hebben al aangegeven dat de Swift 3 een mooi scherm heeft, de luidsprekers blijven daar flink bij achter. Een actiefilm kun je beter kijken met een externe Bluetooth speaker of met je hoofdtelefoon want het maximale volume ligt eigenlijk iets te laag. De luidsprekers zijn voldoende voor standaard gebruik maar voor de audio capaciteiten hoef je echt geen Acer Swift 3 te kopen.

Acer Swift 3 prestaties en uitbreiding

Wat betreft de benchmarks scoort de Acer Swift 3 laptop goed genoeg maar nergens uitstekend. Het is een medium klasse systeem met medium klasse prestaties. Het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden is daarom een beetje jammer want de hardware upgraden is nauwelijks een optie. Zorg daarom dat de Swift 3 voldoet aan jouw eisen bij aankoop want sneller zal het niet worden.