Review: Samsung Galaxy Watch3

Driemaal scheepsrecht, dat zou je kunnen zeggen van de Samsung Galaxy Watch 3. Op dit moment behoort deze premium smartwatch tot de koplopers en kan de strijd met de Apple Watch zeker aan. De ronde vorm en de draaiende bezel zullen heel wat analoge horloge dragers aanspreken. Het design komt sterk overeen met luxe modellen horloges zonder smart functionaliteit maar dan wel een stukje dikker dan je gewend bent. In basis is dit een aantrekkelijk horloge dat een aantal metingen verricht met betrekking tot je lichaam. Dit gaat 24 uur per dag door als je het polshorloge ook ‘s nachts draagt. Daarnaast is het een mooie aanvulling op je smartphone, zeker als deze van hetzelfde merk is. Een van de beste smartwatches? Lees snel verder.

Beoordeeld met een 9/10
N
Mooi design smartwatch
N
Uitgebreide inzicht in je gezondheid
N
Duizenden apps beschikbaar

Conclusie: Samsung Galaxy Watch 3 dé smartwatch voor jou?

De goedkoopste smartwatch is het zeker niet, de Samsung Galaxy Watch3 41 mm is wel een paar tientjes goedkoper in vergelijking met de 45 mm uitvoering. De ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter dragen bij aan een gezonde en verantwoorde leefstijl. Je hebt wel een moderne Android smartphone nodig om met dit horloge te werken, ook de lader van je telefoon heb je nodig want er zit standaard geen lader bij in de doos.

Als je op zoek bent naar een hoge kwaliteit smartwatch met een exclusieve uitstraling en mooie wijzerplaten is de Samsung Galaxy Watch3 45 mm of 41 mm een uitstekende kandidaat.

Samsung Galaxy Watch3 Health app

De kwaliteit van de hardware kan nog zo goed zijn, als de software achterblijft dan is het een gemiste kans. De Health app is tegenwoordig erg netjes uitgewerkt en laat je alle informatie zijn met een mooie interface. Hiermee krijgt deze watch een plekje tussen de beste sporthorloges.

Samsung Galaxy Watch3 om aan te draaien

Met je vingers op het scherm werkt vertrouwd, toch is die grote ring om aan te draaien echt wel een verademing op de Samsung Watch3. Zand en andere zaken spoel je er onder de kraan zo weer vanaf na een dagje aan het strand. De bezel is daarmee zeker niet alleen een design touch maar echt een functionele toevoeging.

Samsung Galaxy Watch3 goede koppeling met smartphone

Hoewel deze smartwatch ook met andere merken smartphone werkt (behalve die van Apple) is de koppeling met Samsung producten superieur. Synchroniseren gaat automatisch en het is zelfs mogelijk om je horloge op te laden met je Note zonder kabels als je geen lader in de buurt hebt.

Samsung Galaxy Watch3 Bixby luistert naar je

Er zit ook een microfoon ingebouwd. Dat is handig om spraakberichten op te nemen en daarnaast ook op spraakopdrachten te geven aan Bixby, de virtuele assistent. De Google Assistent is mogelijk maar daar moet je wel een beetje moeite voor doen.

Samsung Galaxy Watch3 slaap tracking minder betrouwbaar

Meerdere dragers is opgevallen dat ze eigenlijk erg weinig REM slaap krijgen per nacht volgens de meting. Testen met andere merken smartwatches lijken andere tijden aan te geven. Het is dus mogelijk dat de waarden van dit horloge niet geheel betrouwbaar zijn.

Samsung Galaxy Watch3 een beetje eenkennig

Het is jammer dat de Galaxy Watch3 niet met Apple iPhone werkt maar dat is niet zo verbazingwekkend. Daarnaast is het echt meer een Samsung product dan een Wear OS product, de koppeling met andere Android hardware en software zou wel iets beter kunnen.