Review: Fitbit Charge 4

Fitbit bestaat al sinds 2007 en is daarmee een pionier in activity trackers. Geen smartwatch dus? Ja en nee, hoewel de Fitbit Charge 4 een snugger horloge is, ontbreken die ‘sexy’ features die je bijvoorbeeld op een Apple Watch tegenkomt. Het is vooral een tracker, een motivatie tool en je personal trainer die ook controleert of je goed slaapt. Deze versie laat zien hoe ver activity trackers zijn gekomen, en legt tevens nauwkeurig vast welke route jij hebt genomen!

Beoordeeld met een 9/10
N
Compact en strak design
N
Batterijduur van 7 dagen
N
Meet je voortgang nauwkeurig

Conclusie: Fitbit Charge 4 dé smartwatch voor jou?

Als je eerder start dan de rest dan kun je ook een flinke voorsprong nemen. Het bedrijf Fitbit heeft trends zien komen en gaan, ze weten ondertussen wel hoe je een uitstekende smartwatch moet maken. De Fitbit 4 is laat zien dat ze luisteren naar hun klanten, daarnaast laten ze zich niet gek maken met features die je in praktijk toch niet nodig hebt. Toch zijn er enkele interessante functies toegevoegd waarmee dit horloge meer is dan een polsband om je activiteiten te registreren.

Het is mogelijk om jouw route vast te leggen met de GPS functie. Het is overigens wel prettig dat deze functie uit te schakelen valt want je batterij gaat er aanzienlijk sneller door leeg. Verder is Fitbit Pay een welkome aanvulling, je kunt nu heel eenvoudig betalen met je horloge in plaats van cash of pin.

Hoewel de Fitbit Charge 4 werkt met zowel Android als Apple (iOS) toestellen vallen de Huawei P8 en P9 Lite buiten de boot. Als je één van deze toestellen bezit kun je beter verder kijken. Als je een andere smartphone hebt en op zoek bent naar een activity tracker zonder fratsen dan is de Fitbit Charge 4 momenteel waarschijnlijk de beste keuze.

Fitbit Charge 4 scherpe prijs

Als je die heisa met luxe smartwatches overdreven vindt en gewoon een no-nonsense slimme armband wilt kopen die je helpt met jouw routines dan is de Fitbit 4 dè betaalbare keuze.

Fitbit Charge 4 contactloos betalen

Maar wacht, er is meer! Betalen met je smartphone is alweer verouderd want je houdt gewoon je horloge bij het pinapparaat. Zo kun je snel weer op pad zonder gehannes met pinpas of telefoon.

Fitbit Charge 4 ingebouwde GPS

Dankzij de GPS tracker weet je niet alleen welke afstand je aflegt, maar ook welke route je hebt gelopen. Zo hoef je dus geen losse tracker of smartphone mee te nemen als je een rondje gaat rennen of lopen. Wel zo belangrijk als een van de beste sport smartwatches.

Fitbit Charge 4 grote community

Deel jouw activiteiten en verdien badges binnen de Fitbit community. Je wordt aangemoedigd door andere dragers wereldwijd en de vele sub gemeenschappen bieden veel inspiratie. Denk aan de Yoga groep of informatie over verantwoorde voeding. Individueel sporten maar zeker niet alleen.

Fitbit Charge 4 batterijduur

Je kunt tot wel 7 dagen lopen, joggen, slapen of zwemmen met de Fit bit 4 aan je pols, maak je dus geen zorgen dat je met een lege batterij komt te zitten. Met GPS tracking gaat de batterijduur wel rap achteruit. Dat is begrijpelijk maar we moeten het wel als minpuntje noemen.

Fitbit Charge 4 niet zo spannend

We willen toch even melden aan de gadgetfreaks dat de Fitbit Charge 4 geen speelgoed is met kleurrijke wijzerplaten, trendy bandjes etc. Dit is een sportwatch die stiekem best slim is. Het design is strak en mooi zonder poespas. Welke smartwatches wel perfect zijn voor de gadgetfreak? Bekijk de lijst met beste slimme horloges en vind de perfecte voor jou!