Review: Apple Watch Series 6

In 2015 brachten de designers van Apple hun eerste smartwatch op de markt waarmee het merk in één klap tot de grootste horlogemerken zou behoren. Met de zesde editie laten ze zien dat ze blijven innoveren, waarbij er veel aandacht uitgaat naar de gezondheid van de eigenaar. De Apple Watch 6 is het meest recente model met always-on display die je stimuleert om meer activiteit te ontplooien in het dagelijkse leven.

Beoordeeld met een 9/10
N
Perfect voor Apple gebruikers
N
Razendsnelle S6-processor
N
Ingebouwde zuurstofmeter

Conclusie: Apple Watch series 6 dé smartwatch voor jou?

De iWatch 6 heeft als voornaamste concurrent de SE, als je toch al in het iOS ecosysteem zit heeft het weinig zin om naar een ander merk te kijken. De zesde generatie is vooral een evolutie en niet echt een revolutie. Dit is ook te zien aan de huidige line-up waarin Series 3 nog steeds aanwezig is maar 4 en 5 verdwenen zijn. Ondanks de relatief beperkte upgrades aan de oppervlakte zijn de nieuwe features zeker de moeite waard, zeker als je een actief persoon bent. Het is bijvoorbeeld best aangenaam om te weten hoe het met jouw zuurstofgehalte zit. Je kunt ook op ieder moment een elektronisch-cardiogram maken met de speciale Digital Crown waarmee duidelijk te zien is dat Apple je wil stimuleren om aan je gezondheid te werken. Met voldoende keuze in kleuren en nog veel meer opties in horlogebandjes kun je gegarandeerd een match maken die past bij jouw persoonlijke stijl. Verbindt de Apple Watch met jouw AirPods of draadloze luidsprekers en je kunt genieten van je favoriete muziek. De selectie aan apps is voor een smartwatch ook zeker niet verkeerd.

Goedkoop is de Apple Watch 6 niet, het is wel weer een stap vooruit met een prachtig horloge dat je helpt gezond te worden en fit te blijven!

Apple Watch series 6 zuurstofsaturatie meter

Met vier led-clusters en vier fotodioden wordt het zuurstofgehalte van je bloed gemeten. Je hebt nog nèt geen persoonlijke arts om je pols hangen maar dit is echt wel een bijzondere feature.

Apple Watch series 6 ECG

De Digital Crown is heel slim ingezet als digitaal meetinstrument om je hartritme te meten. Dit werkt opvallend goed met een speciale ECG app die standaard geïnstalleerd is op de Apple Watch series 6 40mm en 44mm.

Apple Watch series 6 Dual Core processor

Dit is een feature die niet direct zal opvallen maar wel betekent dat je de komende jaren verzekerd bent van een snelle smartwatch. De processor in de Apple Watch 6 is namelijk zo’n 20% sneller dan die in het vorige model.

Apple Watch series 6 design

De kast van de 4 en 5 serie is een voltreffer gebleken, met de nieuwe kleuren blauw en rood evenals de uiteenlopende soorten bandjes is dit werkelijk een sieraad aan je pols. Met het always-on display geniet je meer dan ooit van de mooiste wijzerplaten.

Apple Watch series 6 niet geschikt voor Android

Heb je een iPhone? Dan is deze Apple Watch series 6 44mm of 40 mm een no-brainer. Heb je vooral Android producten in huis? Dan kun je beter voor een andere beste smartwatch kiezen.

Apple Watch series 6 hoge prijs

Zeker naast de SE uitvoering, die zeker niet verouderd is qua techniek, moet je toch even slikken als je de aanschafprijs ziet. Deze prijs is enigszins gerechtvaardigd, toch snappen we heel goed dat je twijfelt tussen deze uitvoering of de goedkopere Apple Watch SE.