Apple Watch series 7 review

In 2020 werd naast de goedkopere SE versie ook de Apple Watch 6 gelanceerd. Dit vlaggenschip was weer een flinke stap vooruit. De Apple Watch series 7 is meer evolutie dan revolutie, er zijn gelukkig wel weer stappen in de juiste richting genomen. Maar is dit genoeg voor de consument om te upgraden of kun je ditmaal een jaartje wachten?

Beoordeeld met een 9/10
N
Perfect voor Apple gebruikers
N
Display is 20% groter en 70% helderder t.o.v. Series 6
N
Ingebouwde zuurstofmeter

Conclusie: Apple Watch series 7 dé smartwatch voor jou?

Als je een iPhone hebt maar nog geen (nieuwe) smartwatch dan is de Apple Watch series 7 zeker een goede keuze. Je betaalt wel de hoofdprijs voor minimale upgrades. De grotere body is een pluspunt evenals het snellere laadsysteem, toch ontbreekt de ‘wow’ factor een beetje in 2022. De combi iPhone en Apple Watch blijft uitstekend met iets meer overlap aan functionaliteit dan voorheen. Deze versie is weer iets volwassener geworden.

Apple Watch series 7 groter scherm

Zowel de kleine als de grote uitvoering van de Apple Watch 7 is een millimeter groter geworden. Dit verschil is subtiel maar zeker merkbaar in bruikbaar beeldoppervlak. De keuze is zeker niet zwart-wit te verdelen in dames of heren, het is vooral een kwestie van wat jij mooi vindt staan om je pols. De display heeft met 1 millimeter maar liefst 20 procent meer ruimte gekregen.

Apple Watch series 7 typen op het scherm

Het grotere scherm is eindelijk voldoende voor Apple om de Series 7 met een on-screen toetsenbord uit te rusten. Dit zal zeker in een luidruchtige omgeving een voordeel bieden ten opzichte van de Siri spraakherkenning. Ook buiten kun je het toetsenbord goed zien dankzij het heldere display. Als je gebruik wilt maken van auto-correct dan werkt dit momenteel alleen in de Engelse taal.

Apple Watch series 7 sneller laden

De USB-C kabel zorgt ervoor dat de laadsnelheid met ongeveer een derde is toegenomen. Dagelijks laden is nog steeds de standaard maar als het even niet uitkomt dan kun je tot wel anderhalve dag vooruit met de batterij. Dat is niet zoveel als bij andere merken het geval is maar daar staat tegenover dat jouw lichaamsfuncties tot in detail worden geregistreerd en de apps op je horloge werken soepel.

Apple Watch series 7 sterker dan ooit

IP6X en een WR50 rating dragen bij aan een verbeterde bestendigheid tegen stof en water. Het scherm is nog sterker dan voorheen waarmee krassen verleden tijd zijn. Scherpe en schurende oppervlakken blijven een risico maar je hoeft niet al te voorzichtig te zijn met de Apple Watch series 7. In combinatie met de monitoring van beweging en zuurstofgehalte in je bloed is het daarmee een beter sporthorloge dan voorheen.

Apple Watch series 7 minimale upgrade

De processor is niet sneller maar wel geoptimaliseerd voor het grotere scherm. Het besturingssysteem is weer een versie verder maar veel nieuws valt er eigenlijk niet te melden. Het lijkt alsof Apple tegen het plafond aan zit van wat er mogelijk is met de Apple Watch in de huidige vorm. Dit is geen grote kritiek, het betekent vooral dat de Apple Watch 7 een zeer hoogwaardige smartwatch is.

Apple Watch series 7 slaap tracking beperkt

Hoelang we slapen houdt de Apple Watch 7 netjes bij, dat we ‘s nachts meerdere keren wakker zijn geworden maakt blijkbaar niet uit voor de nachtrust. Slaap tracking betekent ook monitoren van je slaapritme en daar ligt watchOS toch echt achter op de concurrentie. Dit kan overigens met een watchOS update worden opgelost, de hardware kan het met gemak aan.