HP Pavilion 15 review

Een middensegment laptop met een premium uitstraling, dat klinkt goed toch? De HP Pavilion 15 is een laptop die meer levert dan het prijskaartje op het eerste gezicht doet vermoeden. Laten we eerlijk zijn; de Pavilion 15 is geen gaming laptop met grootse prestaties maar dat is ook niet altijd nodig. Er zijn meerdere uitvoeringen van dit model, houd hier rekening mee bij aanschaf.

Beoordeeld met een 9/10
N
Lichtgewicht design
N
Krachtige AMD Ryzen 5 processor
N
Batterijduur van wel 9 uur

Conclusie: HP Pavilion 15 dé laptop voor jou?

Als Windows laptop in een prijsklasse die toegankelijk is voor zowel kantoor- als privégebruik kun je met een gerust hart de HP Pavilion 15 kopen. De degelijke constructie betekent iets meer gewicht dan je zou hopen, dit wordt goedgemaakt door een flink aantal aansluitmogelijkheden. Het toetsenbord is niet verlicht maar typt gelukkig wel licht met een fijne respons. Het scherm zou wat meer helderheid mogen hebben maar het Full-HD beeldscherm biedt in ieder geval voldoende schermoppervlak en scherpte.

HP Pavilion 15 legacy aansluitingen

Niet iedereen heeft de overstap gemaakt naar Thunderbolt of draadloos. Op de Pavilion 15 vind je USB-A poorten, USB-4 poorten, microSD en HDMI out. Thunderbolt 4 ontbreekt overigens niet, de hoeveelheid aan hardwarematige aansluitingen zal de ‘oud-school’ laptop gebruikers zeker aanspreken. Het geheel doet eigenlijk best wel klassiek aan wat een vertrouwd gevoel geeft. Er is niets nieuws onder de zon waarmee je direct aan de slag kunt gaan met dit model.

HP Pavilion 15 premium afwerking

Voor een mid-range model heeft de HP Pavilion 15 zeker een nette afwerking. Het aluminum is stevig maar licht van gewicht, de toetsen op het keyboard voelen robuust aan. Je krijgt niet het gevoel dat deze laptop direct doorbuigt tijdens normale werkzaamheden. Het is zeker een design dat gemaakt is om mee te nemen met voldoende ruimte om op een vaste werkplek te gebruiken.

HP Pavilion 15 betaalbare Windows laptop

Voor gebruikers die voornamelijk mailen, Office gebruiken, foto’s een beetje bijwerken of een simpel spelletje willen spelen is de Pavilion 15 absoluut voldoende. Je merkt pas het gebrek aan power als je intensieve applicaties gebruikt. Voor standaard kantoorwerkzaamheden biedt dit model een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

HP Pavilion 15 HD scherm

Een Full-HD scherm met 15” oppervlak in 16:9 verhouding zorgt voor een prettige gebruikservaring. De kijkhoek volstaat, dat je het scherm niet fysiek kunt draaien is jammer maar begrijpelijk. Voor films kijkt dit scherm lekker weg met precies de juiste resolutie en verhoudingen. Er is enigszins glare te zien als de zon fel schijnt maar binnenshuis kun je prettig naar het scherm kijken zonder vierkante ogen te krijgen.

HP Pavilion 15 accuduur kan beter

Je kunt een werkdag halen op één lading maar dan alleen als de helderheid naar 50 procent wordt teruggeschroefd. Dit beperkt de mobiliteit toch enigszins wat jammer is. Voor huis- tuin- en keukengebruik kun je goed vooruit maar bij intensieve werkzaamheden zul je de HP Pavilion 15 snel aan een stopcontact moeten hangen wat toch een beetje jammer is.

HP Pavilion 15 processor is niet zo krachtig

Voor gaming zal de standaard Pavilion 15 niet echt fantastische prestaties leveren omdat er geen GPU voor gaming voorhanden is. De AMD Ryzen 5 processor kachelt vrolijk vooruit maar echt rap gaat het niet. Het 16 GB werkgeheugen is voldoende voor een Windows machine maar ook hier blijkt de HP Pavilion 15 toch echt een mid-range model te zijn.