Review: Huawei Watch GT 2

Met de snelle groei van het merk zou je haast denken dat Huawei een relatief nieuwe speler is op de telecommarkt. Toch bestaat dit Chinese bedrijf al sinds 1987 en heeft het Ericsson van de troon gestoten als grootste leverancier van telefoonnetwerken ter wereld. De Huawei Watch GT 2 ziet er strak uit en heeft ook nog een vriendelijk prijskaartje. Is dit de ideale goedkope smartwatch of zit er ergens een addertje onder het gras?

Beoordeeld met een 9/10
N
Meet makkelijk je sportprestaties
N
Mooi en helder display
N
Meer dan alleen een sport smartwatch

Conclusie: Huawei Watch GT 2 dé smartwatch voor jou?

Met de EISA award voor beste smartwatch product 2020 / 2021 mag duidelijk zijn dat de Huawei Watch 2 een geslaagde smartwatch is. Met name de scherpe prijsstelling in combinatie met geavanceerde features maakt dit een bijzonder product.

Het merk heeft politiek gezien een discutabele reputatie. Of dit voor jou een issue is mag je zelf bepalen, we noemen het maar even. Ook wat betreft privacy zijn er wel wat haken en ogen, contactloos betalen wordt in ieder geval niet ondersteund dus maak je daar geen zorgen over. Een GPS tracker is ook niet ingebouwd.

Omdat er een eigen besturingssysteem op draait kun je geen standaard apps downloaden en installeren, alleen wat het merk zelf aanbiedt. Daarmee ligt G2 meer tegen een uitgebreide activity tracker aan dan het een uitgebreide smartwatch is. Dit custom OS zorgt er wel voor dat het maximale uit de hardware wordt gehaald voor een soepele gebruikerservaring.

Huawei Watch GT 2 meerdere hartslag zones

Als je serieus gaat trainen dan heb je behoefte aan specifieke workouts. Je kunt meerdere hartslag zones instellen zodat je kunt werken aan je spierontwikkeling, vetverbranding of je uithoudingsvermogen.

Huawei Watch GT 2 bellen met je horloge

Je hoeft jouw smartphone niet tevoorschijn te halen omdat je met de Huawei Watch GT 2 ook kunt bellen. Dit werkt in ‘pairing’ modus, jouw echte telefoon moet wel in de buurt zijn. Daarmee is een meer een draadloze microfoon / luidspreker dan een volwaardige telefoon. Het is wel handig om als feature te hebben.

Huawei Watch GT 2 muziekspeler ingebouwd

Je kunt honderden nummers meenemen dankzij de muziekspeler en 2GB aan opslaggeheugen. Dat is heel netjes voor een budget smartwatch waar dit product onder valt. Overigens werkt upload van muziek via een app op je smartphone niet op alle toestellen, controleer dus of dit met jouw toestel wel mogelijk is.

Huawei Watch GT 2 lange accuduur

Met een batterij die een week gebruik met gemak kan halen is dit een smartwatch met een lange adem. Uiteraard zitten er geen features op zoals GPS die een accu zwaar belasten, als je een hekel hebt aan steeds bijladen is dit horloge een goede optie.

Huawei Watch GT 2 connectiviteit beperkt

Je hebt geen smartphone van dit merk nodig om het horloge te koppelen, voor de beste gebruikservaring is dit wel aan te bevelen. Met name de functionaliteit op de Apple iPhones is beperkt. Als je in het Apple ecosysteem zit en je echt een rond model wilt kopen dan kan de Huawei GT 2 uitkomst bieden. Je kunt dan bijvoorbeeld geen muziek toevoegen via de smartphone.

Huawei Watch GT 2 niet zeer uit9breidbaar

Omdat er gebruik wordt gemaakt van een eigen besturingssysteem kun je niet veel extra apps downloaden. Je kunt uiteraard wel de koppeling maken met je smartphone maar wat je koopt is in principe wat je krijgt. Als je dus echt een smartwatch als gadget koopt vallen de opties wat tegen.