Lenovo ThinkBook 15 G2 review

Deze middenklasse laptop met 15,6” Full HD beeldscherm is de opvolger van de versie die vorig jaar op de markt verscheen. Het is duidelijk te zien dat de Lenovo ThinkBook 15 G2 is verbeterd op een aantal punten. Het is geen revolutie dit keer maar die kleine stapjes maken deze upgrade wel interessant voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare laptop.

Beoordeeld met een 8.7/10
N
Krachtige Intel Core i5 processor en 16 GB werkgeheugen
N
Bestanden zijn beter beveiligd met Windows 11 Pro
N
Vingerafdrukscanner

Conclusie: Lenovo ThinkBook 15 G2 dé laptop voor jou?

Als je de vorige versie bezit dan hoef je niet meteen deze nieuwe ThinkBook 15 te kopen. Er is verbetering maar niets wat echt spectaculair is. Als je echter op zoek bent naar een laptop met een behoorlijk scherm en goede prestaties dan is dit model zeker het overwegen waard. De processor doet goed z’n best maar daar moet je wel batterij capaciteit voor opofferen.

Lenovo ThinkBook 15 G2 robuuste behuizing

Staal, aluminum en hier en daar wat kunststof zorgt voor een solide geheel dat je zonder problemen mee op pad kunt nemen. Het toetsenbord reageert vlot en ontgrendelen gaat eenvoudig met de ‘aan’ knop. Het model is niet wezenlijk veranderd ten opzichte van het vorige model maar het design is zeker niet verouderd. Hoewel het scherm voor een laptop on-the-go best flink is merk je dit nauwelijks in het transport. De Lenovo ThinkBook 15 G2 presteert thuis net zo goed als elders in de wijde wereld.

Lenovo ThinkBook 15 G2 Thunderbolt 4

Naast de standaard aansluitingen en kaartslot is er ditmaal ook een Thunderbolt 4 connector aanwezig. Daarmee koop je met de ThinkBook 15 een systeem waar je voorlopig even mee vooruit kunt. De hardware en software is duidelijk geoptimaliseerd om maximale prestaties uit een bescheiden formaat kastje te halen en dan is Thunderbolt 4 een welkome aanvulling, zeker in deze prijsklasse.

Lenovo ThinkBook 15 G2 snelle Wifi

De Wifi 6 standaard zorgt voor een krankzinnig snelle draadloze overdracht. De snelheid is verdubbeld ten opzichte van het voorgaand model wat indrukwekkend genoemd mag worden. Als je op zoek bent naar een laptop die ook echt draadloos wordt gebruikt dat is de Lenovo ThinkBook 15 G2 zeker een goede kandidaat. Het is wel zo dat meer draadloze toepassingen van invloed zijn op de accuduur.

Lenovo ThinkBook 15 G2 krachtiger dan verwacht

Voor een middenklasse laptop met 15” beeldscherm zijn de prestaties behoorlijk goed. Het is uiteraard geen gaming laptop en bij zware applicaties voel je dat het systeem moeite heeft om alles bij te benen maar relatief gezien schuilt er veel power in de ThinkBook 15. Er zijn diverse configuraties verkrijgbaar met onderdelen van meerdere fabrikanten dus kijk goed welk type je bestelt. De basisconfiguratie presteert in ieder geval heel netjes.

Lenovo ThinkBook 15 G2 wordt snel warm

Het is prettig dat deze laptop behoorlijk snel aanvoelt in gebruik, als je de computer daadwerkelijk op je schoot legt dan voel je dat de Lenovo ThinkBook 15 G2 flink moet werken. In de winter is dit misschien aangenaam maar in de zomer kun je met een korte broek deze krachtpatser niet lang op je benen laten rusten. Als temperatuur voor jou een belangrijk punt is dan moet je even goed nadenken voordat je dit model aanschaft want de behuizing kan best heet worden.

Lenovo ThinkBook 15 G2 accu is te snel leeg

De krachtige prestaties vertalen zich niet alleen naar warmte ontwikkeling, de accu wordt ook flink op de proef gesteld. In de praktijk mag je blij zijn als je 6 uur haalt op een volle accu wat eigenlijk iets te weinig is voor een draagbaar systeem. Als je toch meestal ingeplugd werkt met af en toe een wandeling tussendoor dan volstaat de batterij in de ThinkBook 15 maar een hele werkdag draadloos haal je niet.