Garmin Venu

In 2015 brachten de designers van Apple hun eerste smartwatch op de markt waarmee het merk in één klap tot de grootste horlogemerken zou behoren. Met de zesde editie laten ze zien dat ze blijven innoveren, waarbij er veel aandacht uitgaat naar de gezondheid van de eigenaar. De Apple Watch 6 is het meest recente model met always-on display die je stimuleert om meer activiteit te ontplooien in het dagelijkse leven.

Conclusie: Garmin Venu dé smartwatch voor jou?

Met een keuze uit de Garmin Venu zwart, Garmin Venu rose of zilver / blauw kan iedereen stijlvol voor de dag komen met een smartwatch die meer te bieden heeft dan een stijlvol sieraad aan je pols. Naast het bijzondere design valt ook het heldere AMOLED scherm direct op. Het flinke schermoppervlak en hoge beeldresolutie levert een duidelijk en scherp beeld op.

Dat schermformaat is geen overbodige luxe, de Venu heeft meer in zijn mars dan een veredelde stappenteller. Zo kun je kiezen uit meerdere workouts, naast je ademhaling en hartslag wordt er ook een ‘diagnose’ gesteld van je conditie. Denk aan je fysieke leeftijd of stressniveau. Je kunt zelfs je menstruatiecyclus bijhouden en deze feature is gelukkig niet beperkt tot de rosé versie van de Venu.

Sport, betaal of luister naar je favoriete muziek met de Garmin Venu smartwatch.

Garmin Venu personal trainer

Het lijkt wel alsof je een team aan specialisten om je heen hebt, zo wordt niet alleen je hartslag gemeten maar ook de ademhaling en het zuurstofgehalte van je bloed. Het meten van waarden, stappen en statistieken gaat dag en nacht door wat je op ongedwongen wijze motiveert om jouw leven gezonder èn sportiever in te richten.

Garmin Venu contactloos betalen

Als je in de winkel even iets wilt afrekenen hoef je daar niet je portemonnee voor uit je zak te halen. En ook niet je smartphone want met Garmin Pay betaal je snel en safe. Zo is dit horloge meer dan een personal trainer en wordt het een heuse personal assistent die je leven wat makkelijker maakt.

Garmin Venu trainen zonder smartphone

Hoewel Garmin meer bekend is om hun activity trackers en andere ondersteunde sport accessoires, draag je met de Garmin Venu echt een smartwatch om je pols. Zo kun je voortaan je favoriete muziek spelen zonder smartphone in de buurt, of betaal in de winkel met je horloge. Het grote, heldere scherm maakt navigeren en aflezen heel eenvoudig.

Garmin Venu ook voor jouw sport

Je kunt diverse trainingsprofielen maken die je perfect kunt afstemmen op de sport die jij beoefent. Of sporten in meervoud, dankzij meerdere maatwerk routines kun je eenvoudig uitlezen wat je hebt gedaan en een planning maken van de uitdagingen die nog voor je liggen.

Garmin Venu grote kast

Het maakt niet uit of je de Garmin Venu zwart, Garmin Venu rose of zilver / blauw koopt, het blijft een flinke horlogekast om je pols. Niet groter dan je bij andere smartwatches ziet maar wel aanzienlijk meer materiaal om je pols dan bij een Fitbit activity tracker. Er zit dan ook veel moderne hardware in verborgen, toch zou iets platter best mogen.

Garmin Venu hoge prijs

Dit is zeker een premium smartwatch, je moet dan ook wel betalen voor bijvoorbeeld dat heldere AMOLED scherm. Met een aanschafprijs die aanzienlijk hoger ligt dan de instapprijzen van Apple en Samsung behoort de Venu tot de meest luxe smartwatches die momenteel leverbaar zijn.