Garmin Fenix 6 Pro review

Er is voldoende keuze in de Garmin lijn sport- en smartwatches, waarom zou je de Garmin Fenix 6 Pro kopen? Als je meer wilt dan alleen een fitness tracker maar niet de prijs van de MARQ wilt betalen dan kan biedt de Garmin Fenix een mooie balans zijn tussen functionaliteit, stijl en prijs.

Beoordeeld met een 9/10
N
Zeer geavanceerd
N
Batterijduur tot 14 dagen
N
Voorgeladen topo kaart

Conclusie: Garmin Fenix 6 Pro dé smartwatch voor jou?

Fanatieke sporters zullen de Garmin Fenix 6 Pro misschien iets teveel vinden lijken op een smartwatch. Het formaat en het gewicht kan wellicht wat in de weg zitten. Als je echter wat meer wilt dan alleen jouw sportprestaties analyseren dan is de Garmin Fenix een prachtige smartwatch die zich duidelijk richt op sportieve levensgenieters. Met een ruime keuze aan scherm formaten is er altijd een model dat mooi staat om jouw pols.

Garmin Fenix 6 Pro robuust sporthorloge

Wil je meer dan uiterlijk vertoon? De Garmin Fenix 6 Pro is duidelijk ontworpen als actieve partner tijdens jouw sportieve escapades. Het gepantserde glas is goed bestand tegen krassen en de 10 ATM waterdichte behuizing kan meer hebben dan een flinke douche. Er zijn meerdere materiaal opties waaronder saffierglas of een titanium behuizing waarmee je echt niet zo voorzichtig hoeft te zijn tijdens het sporten.

Garmin Fenix 6 Pro maatwerk opties

Het schermformaat loopt van 42 tot 51 millimeter, de QuickFit aansluiting betekent dat je een ruime keuze hebt aan bandjes. Naast kleuren geldt dit net zo goed voor materialen, zo is een schakelbandje ook een optie naast de siliconen bandjes. De carbon coating optie levert een meer stijlvolle en neutrale look op als dit jouw voorkeur heeft. De Garmin Fenix 6 Pro is technisch gesproken één model maar met een groot aantal opties voor personalisatie.

Garmin Fenix 6 Pro sportieve prestaties

Uiteindelijk koop je de Garmin Fenix om te gebruiken tijdens het sporten. Het model is duidelijk geïnspireerd op duikershorloges, je kijkt er niet snel langs. Die flinke behuizing is nodig omdat er heel wat sensoren in zitten om iedere beweging en hartslag nauwlettend te volgen. Zo is er GPS aanwezig, een hartslagmeter, hoogtemeting, kompas, gyroscoop, acceleratie en ook nog een thermometer. Daarmee is de Garmin Fenix 6 Pro het Zwitserse zakmes van de sporthorloges.

Garmin Fenix 6 Pro app voor Android en iOS

Bij Garmin doen ze niet mee aan de strijd tussen Apple en Android fans. Je kunt voor zowel Android als iOS de Garmin Connect app installeren, de Garmin Fenix is voorzien van zowel Bluetooth als ANT+ voor een optimale compatibiliteit. Het uitstippelen van routes en navigatie om je pols is ideaal voor wandelaars, joggers, renners en iedereen die graag de wijde wereld gaat verkennen.

Garmin Fenix 6 Pro LCD scherm

Wat betreft de accuduur is de keuze voor een LCD scherm op de Garmin Fenix 6 Pro goed te verantwoorden. Dit betekent echter wel dat het always-on scherm niet altijd even goed leesbaar is. Dit merk je bij overdag sporten als je even op je horloge wilt kijken. Een snelle blik is onder een aantal omstandigheden gewoonweg niet mogelijk wat toch een kleine tekortkoming is.

Garmin Fenix 6 Pro bloedzuurstofmeting beperkt accuduur

Het zuurstofgehalte in je bloed moet in orde zijn. Als je onder zware condities traint dan is dit niet altijd vanzelfsprekend. Er is een zuurstofmeting aanwezig op de Garmin Fenix maar de accu loopt dan veel sneller leeg. Daarom zul je deze functie waarschijnlijk niet altijd ingeschakeld laten staan, anders had je wel een ‘standaard’ smartwatch gekocht. Fijn dat de optie aanwezig is, jammer dat het zoveel impact heeft op de accu.