Garmin Forerunner review

Ben je op zoek naar een goedkoop of beter gezegd minder duur Garmin sporthorloge dat geen concessies maakt wat betreft nauwkeurige metingen? Dat is de Garmin Forerunner. Als je vooral gaat voor functie en minder let op vormgeving dan is de Forerunner een uitstekende keuze met hartslag, acceleratie en Sp02 meting om slechts enkele opties te noemen. Als je graag sport dan moet je zeker deze pagina lezen!

Beoordeeld met een 9/10
N
Keuze uit meerdere Forerunners
N
Meest uitgebreide sporthorloge voor hardlopers
N
Meet heel specifiek hardloopprestaties

Conclusie: Garmin Forerunner dé smartwatch voor jou?

Als sporten je lust en je leven is dan is het van belang om jouw prestaties te meten. Niet alleen om jezelf op de borst te kloppen maar ook om te voorkomen dat je jezelf voorbij loopt. De Garmin Forerunner fungeert als jouw coach, die je motiveert maar ook afremt als dit nodig is. Bijvoorbeeld door het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Garmin neemt jouw gezondheid heel serieus, dat blijkt uit de vele analytische opties die in de app verwerkt zijn.

Garmin Forerunner registratie is top

Je zult niet snel een beter hartslagmeter vinden dan de meetsensor op de Garmin Forerunner. Of het moet een luxer horloge zijn uit de Garmin collectie, de hardware in deze Forerunner is in ieder geval van het hoogste niveau. Daarmee is de prijs heel gunstig voor een sporthorloge van deze kwaliteit. Je kunt kiezen uit één van de 18 sportprofielen of train op je eigen manier.

Garmin Forerunner UltraTrac en Running Dynamics

Als je de batterij wilt sparen dan kun je UltraTrac inschakelen. Daarmee worden achter de schermen wat functies op een lager pitje gezet zodat je niet steeds bij hoeft te laden. Running Dynamics is een feature die toegespitst is op (hard)lopers. Zo krijg je meer zicht op je kadans, verticale beweging en zelfs de tijd die jouw voeten in contact zijn met de ondergrond.

Garmin Forerunner best wel smart

De Forerunner biedt meer functionaliteit dan een activity tracker maar minder dan een volledig uitgeruste smartwatch. Als je dit sporthorloge koppelt met je smartphone dan kun je berichtgeving doorschakelen zodat jouw mobieltje gewoon in je zak of tas kan blijven zitten tijdens het sporten.

Garmin Forerunner tracking, tracking, tracking

Je hebt als drager geen geheimen meer voor de Garmin Forerunner. Zo kan je horloge op basis van je ademhaling zien of je ziek wordt. De voorspellende opties laten ook zien hoelang je nog moet rennen op hetzelfde tempo om je doelstellingen te halen. Op een vaste baan leert de software jouw patroon om de GPS registratie nog nauwkeuriger te maken. Ook tijdens het rusten zorgt de Forerunner ervoor dat al jouw prestaties (of het gebrek hieraan) netjes vastgelegd worden.

Garmin Forerunner plastic fantastic

Een luxe stalen kast of een mooie bezel ontbreekt aan de Garmin Forerunner. Het is een behoorlijk saai stukje plastic om je pols met een scherm dat netjes is maar een design heeft waar je niet verbijsterd van zult staan. Als er ergens bespaard is op de Forerunner dan is het op het gebied van chique design. De materialen die gebruikt zijn laten verder niets te wensen over, het geheel ziet er alleen niet echt premium uit. Om te sporten is dit de buddy waar je op kunt vertrouwen, als pronkstuk tijdens een sociale aangelegenheid zul je er geen punten mee scoren. Tenzij jouw statistieken erg goed zijn!

Garmin Forerunner nauwelijks maatwerk opties

Er is geen speciale versie voor sporters, muziekliefhebbers of feestvierders. De Garmin Forerunner is wat het is en pretendeert ook niets meer te zijn. Het gebrek aan opties kan als nadeel worden beschouwd. Het is eigenlijk best wel een verademing dat je bij het model Forerunner niet een onderverdeling hebt in allerlei subtypes. Met Bluetooth kun je zelf hardware naar keuze koppelen.