Review: Garmin Vivoactive 4S

Het merk Garmin is al tientallen jaren toonaangevend wat betreft outdoor activiteit accessoires en apparatuur. Logisch dus dat ze ook in het smartwatch segment aanwezig zijn. De Garmin Vivoactive 4S is een mooi exemplaar dat zich in het topsegment bevindt van slimme horloges. Als jij sportief aangelegd bent dan zul je met de zeer uitgebreide mogelijkheden op deze smartwatch absoluut aan je trekken komen.

Beoordeeld met een 8/10
N
Veel inzicht in je conditie
N
Uitgebreide fitness functies
N
Muziekopslag standaard aanwezig

Conclusie: Garmin Vivoactive 4S dé smartwatch voor jou?

Het eerste wat opvalt als je de specificaties van deze Garmin bekijkt is de maximale accuduur van zeven dagen. Dit is mogelijk dankzij het speciale scherm dat geen backlight nodig heeft overdag. In tegenstelling tot andere schermen wordt het beeld juist meer helder in fel zonlicht.

Er is een hartslagmeter, een zuurstofmeter en je kunt heel nauwkeurig trainen omdat er hartslagzones worden aangegeven. Zo kun je voor zowel cardio als fysio de perfecte hartslag bepalen. Vervelen is er niet bij omdat jouw favoriete muziek of podcasts direct op de Vivoactive 4 worden afgespeeld zonder noodzaak voor een smartphone in de buurt. Achteraf kun je heel nauwkeurig bekijken hoe jouw energiebalans verloopt door de dag heen.

Je kunt deze Garmin smartwatch gebruiken in combinatie met zowel Android als iOS, er zijn enkele Huawei toestellen die buiten de boot vallen. Het is niet de goedkoopste smartwatch op de markt, voor een horloge met zoveel functionaliteit is de lange accuduur zeker een onderscheidend kenmerk.

Garmin Vivoactive 4S batterij gaat lang mee

Een bekend minpunt van geavanceerde beste smartwatches is dat ze minder lang meegaan dan een activity tracker. Op de meeste zuinige stand kun je met dit horloge bijna een week halen met eenmaal laden, als je echt snel de accu leeg wilt trekken lukt dan binnen vijf uur met gebruik van alle toeters en bellen.

Garmin Vivoactive 4S veel data beschikbaar

Er zijn standaard al ruim 20 sport apps geïnstalleerd op een van de beste sporthorloges van dit moment, je kunt ook specifieke oefeningen bekijken met ingebouwde animaties. Alle statistieken worden netjes verzameld en je kijkt ze terug op je smartphone. Zo kun je routines perfect afstemmen op jouw situatie.

Garmin Vivoactive 4S muziekspeler ingebouwd

Een vaak gehoorde klacht over slimme horloges is die eeuwige koppeling met de smartphone. Met de Garmin Vivoactive 4L kun je de hele dag door naar muziek luisteren dankzij de ingebouwde muziekspeler en opslaggeheugen. Stel voor iedere workout je favoriete playlist samen.

Garmin Vivoactive 4S betalen met je horloge

Het is geen unieke feature maar zeker welkom; Garmin Pay laat je afrekenen met je smartwatch in plaats van je pinpas of smartphone. Even je pols bij de betaalautomaat en je bent klaar. Er zijn slechts enkele Nederlandse banken die dit systeem (nog) niet ondersteunen.

Garmin Vivoactive 4S fletse kleuren

Het scherm is zeker niet vervelend om naar te kijken, maar de slimme energiebesparende technologie heeft als bijwerking dat de kleuren minder verzadigd zijn dan met andere technologieën het geval is. Het beeld is scherp en strak maar ‘popt’ niet zo lekker.

Garmin Vivoactive 4S kleine kast

Of dit een nadeel is of juist een voordeel is zal persoonlijk zijn, het valt wel op dat de 40 mm kast een beetje aan de kleine kant is. Toch is dit modelletje zeker geschikt voor zowel petite dames als voor grote heren, het scherm is wel iets kleiner dan bij sommige andere modellen het geval is.