Polar Pacer Pro review

Er is verschil tussen sporthorloges met slimme functies en smartwatches waarmee je kunt sporten. De Polar Pacer Pro is overduidelijk een sporthorloge waar enkele functies aan toegevoegd zijn om de brug met jouw smartphone te leggen, verder is het vooral een apparaat om sportprestaties te meten. Ook als je niet gezond genoeg leeft dan zal de Pacer Pro je hiervoor op de vingers tikken. Daarmee heb je een personal trainer om je pols.

Beoordeeld met een 9/10
N
VO2 max zuurstofopname meting
N
Is geschikt voor de fanatieke hardloper
N
Compatibel met de sportapp Strava

Conclusie: Polar Pacer Pro dé smartwatch voor jou?

Wat betreft de prijs ligt de Polar Pacer Pro heel gunstig, zelfs als je de meerprijs van de Pro versie meetelt. Polar heeft aanzienlijk duurdere modellen in het assortiment die voor de meeste sporters niet echt veel meer te bieden hebben. Wat betreft metingen en voorkeuze instellingen zit het goed met dit horloge, verwacht alleen geen geavanceerde smart functionaliteit of always-on display. Wat betreft de metingen stelt Polar ook ditmaal niet teleur.

Polar Pacer Pro slaap en herstel

Dat een sporthorloge goed werkt tijdens het sporten zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, de Polar Pacer Pro presteert ook heel goed als je rust. Met name het monitoren van de nachtrust biedt veel inzicht en kan je helpen overdag met meer vitaliteit te werken, leven en genieten.

Polar Pacer Pro hoogwaardige kwaliteit

Het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glas 3.0, dit betekent dat je intensief kunt sporten zonder je druk te maken over de staat van je horloge. De kast is waterdicht, zwemmen is geen enkel probleem. De bandjes zijn eenvoudig te verwisselen en het MIP display geeft een helder beeld.

Polar Pacer Pro helpt je vooruit

Het is interessant om te zien op welke manieren de Pacer Pro jou als drager aanmoedigt om actief te worden en blijven. De statistieken zijn niet alleen om te zien wat je hebt gedaan maar vooral om de gebieden te bepalen waar ruimte is voor verbetering. De wijze waarop de functies je stimuleren zonder dwingend over te komen is heel aangenaam.

Polar Pacer Pro accurate metingen

Je hebt weinig aan een sporthorloge dat dagenlang meegaat op de batterij als de metingen niet in orde zijn. De Pacer Pro doet de naam Polar eer aan want ook deze uitvoering is voorzien van zeer nauwkeurige sensoren. Dit geldt voor de hartslagmeting en GPS en met name de VO2max meting helpt minder ervaren sporters om hun conditie te verbeteren. Het brede scala aan meetpunten helpt zowel beginners als gevorderden te groeien in hun activiteiten.

Polar Pacer Pro minder geschikt als smartwatch

Neem dit minpunt met een flinke korrel zout want een sporthorloge hoeft uiteraard niet een smartwatch te zijn. Je kunt muziek op je telefoon aan- en uitzetten maar verder is er niet zoveel te melden op het gebied van smart functies. Je kunt de grafieken en statistieken netjes uitvoeren naar andere apparaten, het blijven wel twee andere werelden. Een horloge voor het sporten en een computer of smartphone voor de analyse. Iets meer integratie zou welkom zijn.

Polar Pacer Pro geen zwemtraining

De Ignite heeft een zwemtraining die helaas ontbreekt op de Pacer Pro. Dat is jammer, zeker omdat dit sporthorloge wel geheel waterdicht is. Op het land zijn de tracking features juist zo uitgebreid dat het soms wel iets minder kan. ANT+ ontbreekt op dit horloge waarmee de hartslag niet doorgestuurd wordt naar je smartphone. De keuze voor mogelijkheden die wel aanwezig zijn of juist niet is soms wat lastig in te schatten.