Review: Polar Vantage M

Het Finse bedrijf Polar bestaat al sinds 1977. De oprichter is professor Seppo Säynäjäkangas, die gelukkig zijn onderneming niet genoemd heeft naar zichzelf. Die achternaam zou nooit passen op een klein scherm… In 1982 kwam hij met een revolutionaire mobiele hartslagmeter die nauwkeurig functioneerde met behoud van bewegingsvrijheid. Het is daarom niet verbazingwekkend dat onze verwachtingen van de Polar Vantage M hoog liggen.

Beoordeeld met een 8/10
N
Keuze uit meer dan 130 sportprofielen
N
Hartslagmetingen zijn zeer nauwkeurig
N
Meet meer dan de gemiddelde sporthorlge

Conclusie: Polar Vantage M dé smartwatch voor jou?

Bijna alle negatieve reviews van smartwatches gaan over de onnauwkeurige registratie van lichaamsfuncties. En daar staat Polar op eenzame hoogte. De 9 LED’s zorgen voor een zeer nauwkeurige meting. Daar ligt duidelijk de focus bij deze beste sporthorloge dat ook GPS ingebouwd heeft zodat je niet alleen weet hoeveel kilometers je aflegt maar ook welke route je hebt genomen.

Niet alleen de hardware is dik in orde, de app en webservice geven je meer informatie dan je waarschijnlijk raad mee weet. Hoe langer je dit horloge gebruikt hoe nauwkeuriger de analyse wordt. Als je op zoek bent naar een personal trainer die geen hoog uurtarief vraagt dan is dit hèt sporthorloge voor jou.

Als je een smartwatch wilt kopen om mee te spelen, dan zijn er zeker opties die meer ‘trendy’ zijn. Wil je werken aan jouw conditie en precies weten hoe jouw lichaam werkt? Dan is de Polar Vantage M de goedkoopste optie met deze mate van precisie.

Polar Vantage M nauwkeurige hartmeting

Als je wereldleider bent op het gebied van hartfrequentiemeters dan mag je natuurlijk geen flater slaan met een smartwatch / activity meter. Hier is eindelijk een slim horloge dat ook echt nauwkeurige resultaten geeft. Betere registratie van lichaamsfuncties vind je alleen in een professionele medische omgeving.

Polar Vantage M accu gaat lang mee

De accuduur haalt het nèt niet bij een standaard activity tracker maar voor een smartwatch is vijf dagen serieus gebruik zeker indrukwekkend te noemen. Het is heel prettig dat je niet iedere nacht je horloge aan de lader hoeft te hangen, zo weet je eindelijk of je een optimaal slaapritme hebt.

Polar Vantage M goedkoper dan de M2

Als je serieus bent met sport en activiteit maar er niet de hoofdprijs voor wilt betalen, dan is deze smartwatch de logische keuze. De prijs ligt aanzienlijk lager dan je voor de M2 moet betalen, je krijgt voor deze instapprijs toch uitstekende metingen.

Polar Vantage M serieus sporthorloge

Welke sport beoefen je? Grote kans dat de Polar M er ondersteuning voor biedt. Je kunt zeer nauwkeurige statistieken uitlezen, ontdekken hoe je workouts kunt optimaliseren en doelen stellen zoals het verbranden van calorieën. Als je een filmpje wilt kijken dan ga je maar voor de televisie zitten, daar is deze smartwatch echt niet voor gemaakt.

Polar Vantage M geen opslag voor muziek

Als je graag sport terwijl je luistert naar je favoriete nummers of podcasts, dan heb je daar een smartphone voor nodig. Of een radio in de buurt, dat kan natuurlijk ook. De Polar Vantage M is geen mediaspeler, je kunt geen nummers opslaan in het geheugen.

Polar Vantage M geen speelgoed

Laten we eerlijk zijn, voor veel mensen is een smartwatch toch vooral een gadget, een hightech stukje speelgoed waar volwassen mee kunnen spelen. Deze Vantage valt niet in deze categorie, het is duidelijk een product dat gemaakt is om te gebruiken als sporthorloge. Geen Google Maps, geen Spotify en geen fratsen.