Samsung Galaxy Watch 4 review

Het Zuid-Koreaanse merk begrijpt Wear OS beter dan de ontwikkelaars bij Google. Daarom is het goed om te zien dat het horloge equivalent van Android weer terugkeert op de Samsung Galaxy Watch 4. De restricties van Tizen worden duidelijk als je ziet hoe krachtig de vierde editie van deze smartwatch is. Toch is de race zeker nog niet gelopen want de Galaxy Watch 4 is nét niet helemaal perfect geworden.

Beoordeeld met een 9/10
N
Mooi design smartwatch
N
Uitgebreide inzicht in je gezondheid
N
Duizenden apps beschikbaar

Conclusie: Samsung Galaxy Watch 4 dé smartwatch voor jou?

Apple gebruikers kunnen de Samsung Galaxy Watch 4 gerust overslaan want dit is absoluut een smartwatch om te koppelen aan Android toestellen. Bij voorkeur een Samsung Galaxy natuurlijk maar andere merken en modellen werken ook zonder opvallende tekortkomingen. Het design mist vernieuwing en creativiteit, daar staan uitstekende prestaties tegenover. De overstap naar Wear OS is een welkome beslissing al zien we nog steeds heel wat kenmerken van Samsung’s eigen Tizen terug in het OS design.

Samsung Galaxy Watch 4 levert het beste van Wear OS en Tizen

Wear OS is het smartwatch platform van Google, Tizen is het standaard besturingssysteem van Samsung. Of beter gezegd was, want de Samsung Galaxy Watch 4 wordt geleverd met het oude, vertrouwde Wear OS waar een aantal verbeteringen in zijn doorgevoerd. Daarmee is de Galaxy Watch 4 misschien wel de beste smartwatch voor Android gebruikers die momenteel verkrijgbaar is. En dan tellen we de veel duurdere opties mee.

Samsung Galaxy Watch 4 fitness tracking

De voornaamste invloeden van Tizen vinden we terug in de fitness tracking, die is absoluut uitmuntend in de Samsung Galaxy Watch 4. Standaard wordt Samsung Health gebruikt die optimaal gebruik maakt van de nauwkeurige sensoren in de dunne behuizing van dit horloge. Je haalt tot wel twee dagen met een volle accu, zelfs met het always-on display actief houdt de batterij het behoorlijk lang vol. De slaap- en stress metingen registreren nauwkeurig jouw ‘down-time’ wat uiteraard ook hoort bij een gezond levenspatroon.

Samsung Galaxy Watch 4 echte smartwatch

Er zijn concurrenten die zich vooral toeleggen op fitness tracking en lange batterijduur, de Watch 4 biedt alle smartwatch opties die je maar kunt wensen. Berichten, notificaties, stemherkenning en zelfs typen op het scherm is mogelijk. Contactloos betalen is een functie waar je snel niet meer zonder wilt, houd je smartphone voortaan maar lekker in je zak.

Samsung Galaxy Watch 4 normaal en classic

Naast de functionele maar een beetje saaie basic uitvoering kun je de Samsung Galaxy Watch 4 ook in Classic uitvoering bestellen. Je kunt dus kiezen voor een betaalbaar model die goede prestaties levert of luxere Classic model vervaardigd uit roestvrij staal met een draaibare bezel. De sensoren en functionaliteit zijn verder gelijk.

Samsung Galaxy Watch 4 beperkte accuduur

Als fitness horloge is de Samsung Galaxy Watch 4 een regelrechte aanrader, net zoals de eigenaar heeft deze smartwatch ook tijd nodig om op te laden. Als je puur op zoek bent naar een fitness tracker dan zijn er modellen met langere accuduur maar die hebben weer niet de geavanceerde smartwatch functionaliteit van de Galaxy Watch 4.

Samsung Galaxy Watch 4 standaard is echt standaard

Dat de standaard Samsung Galaxy Watch 4 honderd euro goedkoper is dan de Classic versie merk je niet aan de prestaties maar wel aan de uitstraling. Echt bijzonder oogt de instap versie niet, je kunt het geen sieraad aan je pols noemen. Als je op zoek bent naar een alleskunner met focus op functionaliteit dan is dit geen minpunt, als je de Galaxy Watch 4 wilt kopen als pronkstuk dan moet je toch echt wat dieper in de buidel tasten.