Review: Samsung Galaxy Watch Active 2

Als je meer wilt dan een standaard activity tracker maar de topmodellen van Samsung, Apple of Garmin toch een beetje teveel van het goede vindt, dan is hier de gulden middenweg. Of rosé middenweg, want die kleur is ook leverbaar (alleen in de 40 mm uitvoering). Veel smartwatch voor minder geld, wie wil dat nou niet?

Beoordeeld met een 8/10
N
Meet makkelijk je sport prestaties
N
Mooi en helder display
N
ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter

Conclusie: Samsung Galaxy Watch Active 2 dé smartwatch voor jou?

Het beste van beide werelden of tussen wal en schip? De meningen over de Samsung Active 2 zullen wat verdeeld zijn, toch zijn de meeste gebruikers heel enthousiast over deze smartwatch. De functionaliteit zit dichter tegen de premium beste slimme horloges aan met bijvoorbeeld ECG meting. Ook is een volledige muziekspeler ingebouwd waardoor geen koppeling nodig is met je smartphone, toch zijn er enkele details waar een beetje op bezuinigd is.

De aanraakgevoelige bezel is zeker leuk om mee te spelen, echt nodig is deze overigens niet omdat navigatie op het scherm ook goed werkt. In plaats van Wear OS wordt gebruikt gemaakt van een eigen besturingssysteem. Daar merk je in praktijk niet direct iets van, tot je gaat koppelen met je smartphone. Dit werkt wel maar niet altijd perfect, met name op het iOS platform van Apple ontbreekt wat functionaliteit. En Google Maps hoef je echt niet te verwachten op deze Samsung Galaxy Active2.

Een uitgebreide smartwatch met een vriendelijk prijskaartje, dat is de Samsung Watch2.

Samsung Galaxy Watch Active 2 ECG hartslagmeting

Niet zomaar je hartslag meten maar een volledig elektrocardiogram maken is mogelijk met de Samsung Watch2. Via de Health Monitor app kun je alle meetwaarden aflezen zodat je precies weet wat er goed is en waar je nog aan kunt werken. Een echte top sporthorloge dus.

Samsung Galaxy Watch Active 2 aanraakgevoelige rand

De touch sensitive bezel ofwel rand met aanraakscherm is een … nice touch zullen we maar zeggen. Het is geen killer feature en bediening direct op het scherm werkt eigenlijk ook al top maar het is leuk dat het kan.

Samsung Galaxy Watch Active 2 muziek zonder smartphone

Om te genieten van muziek terwijl je sport heb je geen smartphone nodig omdat de Galaxy Active 2 alles heeft ingebouwd om muziek op te slaan en af te spelen. Je zult wel even moeten pairen met geschikte oordopjes.

Samsung Galaxy Watch Active 2 telefoneren

Als jouw smartphone in de buurt is en je deze met je Samsung Active 2 hebt gekoppeld aan het horloge, dan kun je niet alleen bellen uit je vertrouwde contactlijst maar alle nummers die je wilt kiezen. Dit maakt sporten en telefoneren toch weer wat aangenamer.

Samsung Galaxy Watch Active 2 niet voor alle smartphones

In tegenstelling tot veel smartwatches (ook van dit merk) draait het systeem niet op Wear OS van Google maar op het Tizen platform. Dit betekent dat er minder Android apps beschikbaar zijn, ook op Apple iOS mis je enkele features. Gelukkig staat het systeem redelijk goed op zichzelf, maar meer connectiviteit zou welkom zijn.

Samsung Galaxy Watch Active 2 beperkte accuduur

Met normaal gebruik zul je doorgaans niet eens twee volle dagen halen op één acculading. Dit is geen ramp maar wel van een geheel andere orde dan de (eenvoudige) activity trackers. Je zult dus regelmatig de smartwatch van je pols moeten halen om bij te laden.