Review: Samsung Galaxy Watch

Voor de Galaxy Watch keert Samsung weer terug naar Wear OS, het besturingssysteem van Google dat speciaal werd ontwikkeld voor smartwatches. Net zoals met de Galaxy smartphones het geval is, kun je ook bij deze lijn horloges premium kwaliteit en features verwachten. Toch betaal je in dit geval zeker niet de hoofdprijs, daarvoor moet je wel enkele functies van 2 en 3 laten schieten.

Beoordeeld met een 7/10
N
Nauwkeurige hartslagmeter
N
Uitebreide functies voor het sporten
N
Stoer en stijlvolle smartwatch

Conclusie: Samsung Galaxy Watch dé smartwatch voor jou?

Het zal de meeste mensen worst wezen of er het Tizen of Wear OS besturingssysteem op draait, als het maar werkt toch? Voor de Samsung Galaxy Watch lijn heeft het merk gekozen voor het OS van Google, dat weer gebaseerd is op het Android systeem. Dit betekent wat meer mogelijkheden dan er met Tizen mogelijk is.

Als je deze Samsung Watch naast versie 2 en 3 legt valt vooral op dat de goedkoopste versie wat minder goed scoort qua tracking. Snelheid, barometer, lichtsensor, er zit van alles op maar bij sportprestaties klopt de meting toch niet helemaal. Geen groot bezwaar voor als je op kantoor zit maar als je veel sport dan heb je behoefte aan nauwkeurigheid.

De Samsung Galaxy Watch 46mm of de kleinere Samsung Galaxy Watch 42mm is een betaalbare smartwatch met een premium look & feel. Koppelen kan zowel met Galaxy toestellen als met andere Android smartphones en zelfs met Apple iOS. Ontdek snel of dit de beste smartwatch van het moment is!

Samsung Galaxy Watch betaalbaar alternatief

Dat de Samsung een betaalbare smartwatch is, dat is een duidelijk verhaal. Maar alternatief? Je kunt ook voor versie 2 of 3 gaan, een goedkopere activity tracker is ook een optie. Deze beste slimme horloge is daarmee een ‘casual’ smartwatch voor dragers die minder bezig zijn met intensief sporten maar wel een ‘slim’ horloge willen kopen.

Samsung Galaxy Watch draaibare rand

Je kunt de bezel draaien om te navigeren, dat voelt heel prettig. Ook zonder draaibare rand kun je apps kiezen maar het voegt toch een beetje speelsheid toe aan het geheel. Zo lijkt het ook minder op een kleine smartphone aan je arm.

Samsung Galaxy Watch meer apps downloaden

De App Store is niet zo gevuld als de Google Play Store of Apple App Store, toch kun je volop leuke apps vinden om jouw gebruik te personaliseren. Berichten ontvangen en lezen is een standaard feature dat soepel werkt waarmee het een verlengstuk van je smartphone wordt.

Samsung Galaxy Watch Spotify ingebouwd

Dankzij de meegeleverde Spotify app kun je ook zonder smartphone naar je favoriete afspeellijsten luisteren. Je moet voor sommige functies wel een Premium abonnement bezitten. Het geluid van de ingebouwde luidspreker is overigens opvallend goed, zo kun je zonder oordopjes toch naar muziek of podcasts luisteren.

Samsung Galaxy Watch geen echt sporthorloge

Het prijsverschil met de luxere modellen zit vooral in de beperkte tracking mogelijkheden. Je hartslag wordt vastgelegd en je kunt Samsung Health gebruiken maar de registratie van je hartfunctie is niet echt heel accuraat te noemen. Serieuze sporters kunnen beter wat meer uitgeven aan een duurder model met betere sensoren. Neem dan ook eens een kijkje op de beste sporthorloge pagina.

Samsung Galaxy Watch batterij snel leeg

Met een kleine twee dagen doet deze accu niet onder voor een aantal andere merken en modellen, maar die leveren vaak wel wat meer functionaliteit. Wat extra milliamperes zou welkom zijn, maar voor deze prijs mag je niet het onderste uit de kan verwachten.