Review: Fitbit Versa 2

Als je een sportief persoon bent die ook een beetje kennis heeft van technologie, dan heb je zeker ooit gehoord van Fitbit. Dit merk stond aan de wieg van activity trackers en heeft met de Fitbit Versa 2 een mooie brug geslagen naar smartwatches. Is het hierdoor meteen de beste smartwatch? Nu Versa 3 ook leverbaar is zul je wellicht twijfelen welk model te kopen. Lees snel verder voor de grootste verschillen en om erachter te komen of deze tot de top smartwatches van dit moment hoort.

Beoordeeld met een 8/10
N
Voor een actief en gezond leven
N
Complete sport smartwatch
N
Ook voor dagelijks gebruik

Conclusie: Fitbit Versa 2 dé smartwatch voor jou?

In plaats van Versa kunnen we beter ‘versus’ typen want naast de Fitbit 2 is ook versie 3 al leverbaar. Het nieuwe model heeft ingebouwde GPS en een hoogtemeter. Ook is het scherm groter geworden maar het gewicht is juist lichter. Met een bescheiden prijsverschil ligt de keuze voor de hand, of toch niet?

Het is met name de muziekspeler waar Versa 2 mee scoort. Je kunt namelijk honderden nummers opslaan zonder extra te betalen voor een abonnement. Bij Versa 3 wordt je wel verplicht om extra diensten af te nemen waarmee het prijsverschil op termijn toch flink kan oplopen.

Zowel de Fitbit Versa 2 als 3 gaan aanzienlijk langer mee dan andere smartwatches in deze prijsklasse op een volle batterij, het scherm is wel iets kleiner. Met het rechthoekige design wordt het schermoppervlak wel optimaal gebruikt.

Fitbit Versa 2 minder vaste kosten

Laten we eventjes de opvolger een veeg uit de pan geven. Ondanks alle upgrades kun je niet zomaar een berg muziek laden en op pad gaan. Je moet namelijk een abonnement afsluiten en dan ook nog met Deezer terwijl jij misschien liever Spotify gebruikt. Met deze ‘oude’ versie krijg je een muziekspeler zonder restricties.

Fitbit Versa 2 compact model

Als je wel gecharmeerd bent van het strakke Fitbit design en liever niet met zo’n kast om je pols rondloopt dan is de Fitbit Versa 2 echt een verademing. Subtiel, understated en toch alle functionaliteit die je van een smartwatch mag verwachten. Dit is niet zomaar een activity tracker maar echt een slim horloge.

Fitbit Versa 2 contactloos betalen

Het lijkt niet zoveel werk om je bankkaart uit je portemonnee te halen tot je betaald hebt met je smartwatch. Ook dit model is voorzien van Fitbit Pay, de veilige betaaloptie die met de meeste banken in Nederland werkt. Houd je pols voor de lezer en je hebt betaald!

Fitbit Versa 2 apps uitbreidbaar

Heb je behoefte aan nog wat meer uitdaging of moet je weer gemotiveerd worden om actie te ondernemen? Dan is het goed om te weten dat je niet vastzit aan de standaard apps. Je kunt namelijk behoorlijk wat extra appjes toevoegen waarmee je het horloge kunt personaliseren.

Fitbit Versa 2 niet voor bergsport

Als je klimt of als fietser de bergen in trekt zal deze smartwatch daar geen rekening mee houden. Dat is overigens bij andere merken en modellen ook zeker geen standaard functie maar versie 3 kan het wel. Hoogtemeting (altitude) vereist speciale hardware die ontbreekt in de Versa 2.

Fitbit Versa 2 geen GPS

Je kunt gebruik maken van GPS maar alleen als je het horloge koppelt aan je smartphone. De opvolger heeft ingebouwde GPS waarmee de Fitbit 2 toch een beetje achterloopt. Als je hier toch geen gebruik van zult maken kun je ook kijken of je versie 2 goedkoop kunt scoren. Als actieve sporter ben je misschien wel op zoek naar meer functionaliteiten. Neem dan eens een kijkje tussen de beste sporthorloges van nu.