Review: Fitbit Versa 3

De Fitbit Charge 3 is opgevolgd door de Charge 4, de Fitbit Versa 3 is weer de opvolger van de Versa 2. Is meer altijd beter? Niet helemaal, zo is de Charge 4 echt een activity tracker terwijl de Charge 3 een volwaardige smartwatch is. Nou ja volwaardig? Dat hangt er toch van af of je bereid bent een extra abonnement te nemen. Hoe dat zit leggen we uit op deze pagina.

Beoordeeld met een 9/10
N
Makkelijk contactloos betalen
N
Uitgebreide functies voor het sporten
N
Optimaal draagcomfort

Conclusie: Fitbit Versa 3 dé smartwatch voor jou?

Er werd uitgekeken naar de Fit bit 3 met ingebouwde GPS, een groter scherm en een meer elegante bezel. Daarnaast heeft de interface ook een upgrade gekregen dus reden genoeg om de Fitbit Versa 3 te kopen. Toen bleek dat het bedrijf een andere richting opgaat wat betreft het verdienmodel. In plaats van alle functionaliteit direct in de aanschafprijs te verwerken moet je nu voor geavanceerde functies extra betalen.

Op zich werkt het derde model van Fitbit uit de doos naar behoren met voldoende nieuwe snufjes om de prijs te rechtvaardigen. Maar als je graag muziek luistert tijdens je workout en alle meetresultaten wilt bekijken dan betaal je pakweg 10 euro per maand extra. Zo koop je met de Versa 3 een basistoestel voor een scherpe prijs die je via een betaald abonnement kunt ‘upgraden’. Als smartwatch is het een mooi product, als je serieus bent met sporten dan is een extra abonnement haast onvermijdelijk.

Fitbit Versa 3 GPS ingebouwd

Een flinke verbetering ten opzichte van het vorige model is de GPS ontvanger. Dit betekent dat je niet meer verbonden hoeft te zijn met een smartphone om de afgelegde routes vast te leggen. Zo kun je achteraf bekijken hoeveel afstand je hebt afgelegd en waar je bent geweest. We zo handig als de Versa 3 het wil maken in onze beste sporthorloge lijst. Deze functie verbruikt wel behoorlijk wat energie dus de accu zal sneller leeglopen.

Fitbit Versa 3 goede accuduur

Je kunt zonder bij te laden dagenlang de Fitbit 3 dragen. Als je meer geavanceerde functies gebruikt en urenlang sport zal de accu wel sneller leeglopen, toch hoef je echt niet bang te zijn dat je horloge tijdens een workout uitvalt of tijdens het bellen via de ingebouwde microfoon.

Fitbit Versa 3 groter scherm

De schermpjes op deze horloges zijn altijd vrij klein, een paar millimeter verschil merk je direct. Ten opzichte van de tweede editie is niet alleen het scherm groter geworden, het gewicht is juist een paar gram minder. Dit komt vooral door de kleinere rand om het scherm wat zeker een pluspunt is.

Fitbit Versa 3 betalen met smartwatch

Sta je bij de kassa met je handen vol boodschappen? Dankzij Fitbit Pay betaal je met je horloge. Tenminste, jouw account is gekoppeld aan je bankrekening via een beveiligde verbinding. Dit is niet uniek voor smartwatches maar wel reuze handig en nodig voor een plek in de beste smartwatch lijst.

Fitbit Versa 3 premium functies

Dit is het grootste punt van kritiek en misschien ook wel de reden om toch voor de Versa 2 te kiezen. Je moet namelijk voor een aantal persoonlijke statistieken extra betalen. Wil je muziek luisteren terwijl je sport? Ook dan moet je dokken want dit gaat alleen nog maar via een betaald abonnement. Je kunt deze smartwatch gebruiken zonder premium functionaliteit maar deze ‘upselling’ methode is toch wat zuur.

Fitbit Versa 3 beperkte metingen

Als je de meetresultaten vergelijkt met bijvoorbeeld een Polar smartwatch dan mist er toch wel het één en ander. Daarnaast moet je voor geavanceerde analyse extra betalen. Zo is de Fitbit uit de doos toch wel wat beperkt als ‘slim’ horloge.