Garmin Forerunner 255 review

Na de 245 is er dan eindelijk de Garmin Forerunner 255, met of zonder Music optie. Er zijn twee schermformaten en een flink aantal kleurtjes om een keuze uit te maken maar uiteindelijk gaat het op de prestaties als sporthorloge. Naast hoogwaardige sensoren is de Forerunner 255 als smartwatch een stukje slimmer geworden.

Beoordeeld met een 8/10
N
Batterijduur van 14 dagen
N
Geschikt voor hardlopen
N
Zelfstandige GPS

Conclusie: Garmin Forerunner 255 dé smartwatch voor jou?

Tweemaal de accuduur van de vorige versie, dat is slechts één van de upgrades ten opzichte van de populaire Garmin Forerunner 245. Dit is een sporthorloge dat je motiveert, activeert en jouw lichaam 24 uur per dag, 7 dagen per week analyseert. Ook als je slaapt trouwens. Naast analyse achteraf wordt je geattendeerd op jouw vitale functies en als er risico’s zijn dan wordt dit duidelijk aangegeven. Alles bij elkaar opgeteld is dit een waardige opvolger die dezelfde lof verdient als de versie ervoor.

Garmin Forerunner 255 waardige upgrade 245

Er zal geen presidentiële toespraak plaatsvinden vanwege de lancering van de Garmin Forerunner 255 Music, want zo revolutionair is de opvolger van de 245 ook weer niet. Het is wel in bijna alle opzichten een beter sporthorloge geworden met enkele praktische smartwatch toevoegingen. Dat de Music editie optioneel is en niet verplicht is zeker een compliment waard. Zo wordt je als sporter niet gedwongen om een premium prijs te betalen voor een feature waar je wellicht geen behoefte aan hebt.

Garmin Forerunner 255 veel analyse tools

Het is mooi om je hartslag te meten maar wat moet je verder met deze informatie? Dat is waar de Forerunner het verschil maakt met meer eenvoudige sporthorloges want de analyse tools zijn enorm uitgebreid. Zo worden de metingen zeer goed in context gebracht met jouw persoonlijke doelstellingen. Dit komt ten goede aan zowel de prestaties van casual sporters als voor serieuze sportfanaten.

Garmin Forerunner 255 kleiner model

Er zullen heel wat gebruikers blij worden van de grote 45,6 millimeter versie die subtiel maar duidelijk groter is dan de 245. Maar eigenlijk is het de 41 millimeter versie die er positief uitspringt want niet iedereen wil zo’n grote kast aan hun pols. Alle functionaliteit van een volwaardig sporthorloge in een elegant horloge is een welkome aanvulling in het assortiment.

Garmin Forerunner 255 Garmin Pay

Dit is typisch een feature die op smartwatches hoort en op een sporthorloge minder van belang is. Toch vinden we Garmin Pay zeker een welkome aanvulling op de Forerunner 255. Je kunt nu contactloos betalen zonder je smartphone tevoorschijn te halen. Dat is eigenlijk best handig tijdens het sporten op locaties waar je even iets wilt afrekenen.

Garmin Forerunner 255 scherm stelt iets teleur

Er is niet mis met het scherm maar echt overweldigend is het display ook niet echt. Zeker in de buitenlucht zou er wel iets meer helderheid en scherpte mogen zijn. Daarnaast is er geen touchscreen, een functie die overigens niet iedereen zal missen. De knoppen werken verder goed maar je zult jezelf toch af en toe betrappen dat je gefrustreerd tikt op het scherm zonder respons.

Garmin Forerunner 255 niet smart genoeg

Er zijn zoveel metingen en statistieken dat je bijna niet meer aan sporten toekomt. Zorg wel dat je voldoende slaap krijgt want de Garmin Forerunner 255 analyseert ook je nachtrust. Het is dan ook een sporthorloge maar de smart functies blijven daardoor op de achtergrond. Een speaker en microfoon om een gesprek aan te nemen zonder je smartphone tevoorschijn te halen is geen overbodige luxe. Het aantal apps loopt dusdanig achter dat hier toch wel winst te behalen valt.