Review: Polar Vantage V2 review

Na het eerste model uit 2018 kwam de Polar Vantage V2 uit in 2021. Aan het model is niet veel gesleuteld, er zijn gelukkig wel een flink aantal subtiele verbeteringen doorgevoerd in zowel de hardware als software. Dat mag ook wel want de Polar V2 ligt wat betreft prijs absoluut in het hogere segment.

Beoordeeld met een 9/10
N
Relatief slank design
N
Veel sport- en gezondheidsfuncties
N
Nauwkeurige hartslagmeting

Conclusie: Polar Vantage V2 dé smartwatch voor jou?

De Vantage V2 is niet goedkoop, daar krijg je gelukkig wel een hoogwaardig sporthorloge voor terug. Het is echter niet een volwaardige smartwatch want daarvoor is de connectiviteit met smartphones en andere randapparatuur te beperkt. De Polar Vantage V2 is gemaakt voor sporters die een horloge willen kopen om hun prestaties te meten, de rest is bijzaak. De eerste versie was goed, toch zijn er ditmaal enkele welkome verbeteringen doorgevoerd. Of dit voldoende is om de hoge prijs te verantwoorden is een afweging die je zelf moet maken.

Polar Vantage V2 gemaakt voor sporters

Als je graag sport dan wordt je verwend met de Polar V2. Met een enorme keuze aan sportprofielen en 20 geheugenslots voor deze profielen kun je als atleet precies bijhouden wat je hebt gedaan, wanneer en hoe jouw prestaties waren. De beenherstel functie is nieuw, je kunt het horloge laten bepalen of je voldoende hersteld bent om weer verder te gaan.

Polar Vantage V2 iets meer slimme functies

Dat je de wijzerplaat kunt aanpassen van digitaal naar analoog is al een flinke stap voor de Polar Vantage V2. Je kunt nu ook muziek bedienen op je smartphone maar eigen geheugen voor muziek opslag is niet aanwezig. Notificaties kon je op de vorige versie ook al bekijken, de weersvoorspelling is voor outdoor activiteiten een welkome aanvulling.

Polar Vantage V2 waar je ook gaat

Dat er GPS aanwezig is op de Vantage V2 is op zich niet bijzonder, de zeer zuinige GPS functie met minder meetpunten zorgt ervoor dat de batterij veel langer meegaat. Verder kun je routes laden via de Komoot app en met FuelWise word je op de hoogte gesteld als je moet eten of drinken. Volledige kaarten ontbreken, je ziet alleen de route als lijn op een kale achtergrond. Opletten waar je loopt of rent dus!

Polar Vantage V2 veel statistieken

De Polar Precision Prime meting met tien gekleurde LEDs keert weer terug maar dan met enkele verbeteringen in de plaatsing van de sensoren. De resultaten kun je bekijken via de app, er is ook een web portaal voor laptop en desktop computers beschikbaar. De metingen lijken nauwkeurig te zijn, per kleur LED kan de meting wel iets afwijken tijdens gebruik in de praktijk.

Polar Vantage V2 weinig realtime metingen

Terwijl smartwatches van de concurrenten zuurstofmeting in realtime uitvoeren en direct grafieken genereren moet je bij de Polar Vantage V2 zelf een zuurstofmeting test starten. Zo zijn er meer metingen die eigenlijk vanzelf zouden moeten gaan maar dit horloge wacht geduldig tot je er zelf om vraagt. Daarmee loopt de accu minder snel leeg maar iets meer proactieve acties zouden welkom zijn.

Polar Vantage V2 design loopt wat achter

Als sporter kun je een voorsprong nemen met de Polar Vantage V2 maar het horloge zelf begint toch een beetje achter te lopen. Aan het design is niet veel veranderd, de smart functionaliteit mag best wat slimmer en het scherm zou ook wat meer helderheid mogen hebben. De GPS meting werkt goed evenals de hartslagmeting dus als sporthorloge is het zeker geen verkeerde keuze. Maar ons hart gaat er niet direct sneller van kloppen.