Welk sporthorloge past bij mij? Lees het in deze blog

Welk sporthorloge past bij mij?

door | 17 januari 2022

Leestijd: (aantal woorden: )

Hier komt het op neer

  • Ben je een echte sporter en wil je het liefst alles bijhouden en terugzien in grafieken en tabellen? Dan kies je voor een sporthorloge.
  • Wil je bijhouden wat je activiteiten zijn en een herinnering ontvangen als je jouw doel nog niet hebt behaald? Dan kies je voor een activity tracker.
  • Wil je berichten lezen, oproepen aannemen, apps downloaden en je mail beheren? Dan kies je voor een smartwatch.
  • Check de top 10 beste sporthorloges >

Waarom het beste sporthorloge vinden?

Het aantal online aanbieders voor sporthorloges groeit met de dag. Niet zo gek dat dat er voor zorgt dat het kiezen van de beste sporthorloge steeds lastiger wordt. Jij bent waarschijnlijk op zoek en aan het oriënteren naar verschillende sporthorloges en wil hierin rekening houden met een aantal aspecten. Denk aan: wat is de duurzaamheid van de sporthorloge? Kan de sporthorloge mijn prestaties bijhouden? Beschikt de sporthorloge over een stappenteller, hartslagmeter en ander meetapparatuur? Kortom: welk sporthorloge past bij mij? Wij begrijpen natuurlijk goed dat er met veel aspecten rekening gehouden moet worden bij het aanschaffen van de beste sporthorloge voor jouw situatie.

Bepaal welke gegevens de sporthorloge moet bijhouden

Voordat je op zoek gaat naar de beste sporthorloge voor jouw situatie is het goed om vooraf te bepalen wat bij de sporthorloge echt niet mag ontbreken. Ga ja veel hardlopen en wil je daardoor afstanden, tempo en tijd vastleggen? Zoek dan een sporthorloge met deze functies. Wil je meer inzichten in en over je hart? Zoek dan een sporthorloge met hartslagmeter. Zoek je een sporthorloge voor het bijhouden van alledaagse activiteiten? Kijk dan naar een sporthorloge met activity tracker. Zoek je aan sporthorloge met al deze functies? Dan is een duurder compleet sporthorloge de perfecte horloge voor jouw situatie.

Waarom moet je vooraf deze vragen bepalen? Heel simpel: zo voorkom je dat je straks een sporthorloge aanschaft met heel veel functionaliteiten die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken.

Bepaal wat je budget is

Niet geheel onbelangrijk bij het aanschaffen van de beste sporthorloge, jouw beschikbare budget. Een goedkoop sporthorloge kan je online al vinden vanaf €150,-. Weet dat je dan een basis sporthorloge hebt met wat basis functionaliteiten om bijvoorbeeld je afstand en tempo te meten. Wil je naast functionaliteiten voor het sporten ook andere dingen bijhouden zoals inkomende berichten, mail en telefoon? Dan begint de vanaf prijs bij €350,-.

Voordelen van Smartch

  1. Altijd een overzicht van de beste sporthorloges op basis van ervaringen en reviews van de grootste online aanbieders
  2. Wij houden de markt goed in de gaten en zorgen dat de top 5 lijst altijd up-to-date blijft
  3. Transparant en eerlijk top 5 lijst om jouw te helpen bij het aanschaffen van de beste sporthorloge

Altijd de beste deals en keuzes met Smartch

Wij zorgen voor een top 5, top 10 of zelfs top 15 lijst om zo jouw een goed overzicht te bieden van de beste sporthorloges van dit moment. Hoe wij de beste deals aanbieden? Wij sturen je door naar de beste Nederlandse online aanbieder van de desbetreffende sporthorloge. Denk aan aanbieders zoals Bol.com en Coolblue. Kijk ook eens naar de beste smartwatch voor heren of de beste smartwatch voor dames, als je wat specifieker wilt kijken naar de mogelijkheden.

Hoe beoordelen wij de beste sporthorloges van dit moment?

Dit doen we door te kijken naar reviews, ervaringen en functionaliteiten van sporthorloges op de websites van Nederlandse grootste online aanbieders. Op deze manier weten wij precies wat de beste sporthorloges zijn van dit moment. Mocht er een nieuwe sporthorloge op de markt komen die qua reviews, ervaringen en functionaliteiten beter presteert dan een andere sporthorloge binnen onze top 5 dan zorgen wij dat onze top 5 altijd up-to-date blijft. Alleen zo kunnen wij jou de top 5 sporthorloges van dit moment garanderen.

Populaire sporthorloges

Een aantal populaire sporthorloge merken van dit moment:

Verschil tussen een sporthorloge, smartwatch en activity tracker

Wij krijgen vaak de vraag “Wat is nu precies het verschil tussen een smartwatch, sporthorloge en een activity tracker”. Eigenlijk is dit best simpel.

Een sporthorloge gebruik je voornamelijk voor het meten van je sportprestaties en het aanmaken van sportprofielen. Denk aan je afstand, snelheid, hartslag, route en nog veel meer. Een sporthorloge kan op basis hiervan tabellen en grafieken maken. Echter zit er een groot verschil in soorten sporthorloges. In sommige gevallen is een sporthorloge alleen geschikt voor het hardlopen en zijn andere sporthorloges eigenlijk smartwatches met sport functionaliteiten. Een goed sporthorloge vinden hangt daarom erg af van je wensen en gebruiksdoeleinde.

Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Je kan makkelijk je agenda beheren op je smartwatch, inkomende berichten lezen, mail beheren, apps downloaden en in sommige gevallen zelfs bellen. We hebben ook een lijst met de beste smartwatches voor je samengesteld. Waar we vergelijkingen maken tussen de beste smartwatches van dit moment.

Een activity tracker daarentegen is vaak bedoeld als meetinstrument voor je gezondheid en lichaamsbeweging. Denk aan het bijhouden van stappen, afstand, calorieën en slaap. Vooraf stel je doelen in en een activity tracker helpt je bij het meten en behalen van deze doelen. Kenmerkend aan een activity tracker is dat ze vaak smal en rechthoekig zijn.

Conclusie: welk sporthorloge past bij mij?

Ben je een echte sporter en wil je het liefst alles bijhouden en terugzien in grafieken en tabellen? Dan kies je voor een sporthorloge. Wil je berichten lezen, oproepen aannemen, apps downloaden en je mail beheren? Dan kies je voor een smartwatch. Wil je bijhouden wat je activiteiten zijn en een herinnering ontvangen als je jouw doel nog niet hebt behaald? Dan kies je voor een activity tracker. Hopelijk heb je hiermee de vraag, welk sporthorloge past bij mij kunnen beantwoorden?

Ervoor gekozen om voor een smartwatch te gaan? Lees dan ook de blog: welke smartwatch past bij mij?